Ez az 5 könnyű nyári étel minden ízlelőbimbódat elkápráztatja! Kattints a legjobb receptekért a forró napokra, és kényeztesd magad ínycsiklandó fogásokkal!
A forró nyári napokon sem kell lemondanod a finom falatokról. Összeállításunkban 5 könnyű nyári ételt mutatunk, melyek nemcsak ínycsiklandóak, de elkészítésük még fantasztikusan egyszerű is.
Pasta al Limone, az olasz citromos tészta

A pasta al limone egy egyszerű és eszméletlenül finom olasz citromos tésztaétel, amelynek alapját a savanykás szósz adja, s mely széles körben elterjedt szerte a világon. Az olaszok citromos tésztája a citrusos ízek kedvelőinek igazi csemegéje.
Hozzávalók 2 főre:
250 g spagetti tészta
1 db citrom
100 g vaj
50 g parmezán sajt
1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
őrölt feketebors
só
1-1,5 dl a tészta főzővizéből
Elkészítés:
A könnyű nyári étel elkészítéséhez bő, sós vízben főzd meg a spagetti tésztát, majd szűrd le. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, ha teszel bele fokhagymát, azt zúzott állapotban kicsit húzasd meg rajta, majd facsard bele a citrom levét, szórd meg sóval és borssal, önts rá egy keveset a tészta félretett főzővizéből, majd forrald össze. Keverd bele a tésztát, a végén pedig reszeld rá a parmezánt.
Grillezett halloumi sajt salátával

A grillezett halloumi saláta egy egészséges, ízletes könnyű nyári étel. A halloumi sajt nagyon jó fehérjeforrás, a saláta összetevői pedig változhatnak attól függően, hogy milyen zöldségeknek van éppen szezonja, tartalmazhat például zöldsalátát, paradicsomot, uborkát, hagymát és olívabogyót.
Hozzávalók 2 főre:
250g halloumi sajt
friss zöldségek ízlés szerint (pl. koktélparadicsom, kígyóuborka, olívabogyó, zöldsaláta, vöröshagyma)
2 evőkanálolívaolaj
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Vágd fel a halloumi sajtot kb. 1 cm-es szeletekre, melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, vékonyan olajozd be. Mosd meg és vágd fel a zöldségeket. Grillezd a halloumi sajtot oldalanként kb. 2-3 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. Tedd egy nagy tálba a zöldségeket, add hozzá az olívaolajat és a citromlevet, majd keverd össze. Ízlés szerint adhatsz hozzá pl. friss petrezselymet is, só, bors is mehet hozzá érzéssel. Helyezd a halloumi sajtot saláta tetejére.
Jolly Joker: Mozzarella saláta

A paradicsomos mozzarella saláta egy friss és pofonegyszerű, de annál nagyszerűbb nyári étel, amelyet a friss összetevők tesznek különlegessé.
Hozzávalók:
4 paradicsom (lehet koktélparadicsom is, abból több kell)
1 nagy mozzarella sajt (vagy 1 csomag mini mozzarella)
1 csokor friss bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint mehet még bele: balzsamecet, olivabogyó, kígyóuborka, só, bors
Elkészítés:
Mosd meg és kockázd fel a paradicsomokat (ha koktélparadicsomot használsz, vágd ketté), vágd fel a mozzarella sajtot is szeletekre (kivéve, ha mini mozzarellát vettél). A bazsalikomleveleket szórd a paradicsomok és a mozzarella tetejére. Ha szeretnél további zöldségeket a salátába, add hozzá azokat is. Öntsd rá az olívaolajat és a opcionálisan a balzsamecetet. Sózd és borsozd ízlés szerint. Forgasd össze a salátát óvatosan, hogy ne törd össze a mozzarellát.
Grillezett csirkecomb saláta mangóval és avokádóval

Hozzávalók 2 főre:
2-3 csontozott csirkecombfilé
1 mangó meghámozva és felkockázva
1 avokádó meghámozva és felkockázva
1-2 csomag zöldsaláta-keverék
Kb. 0,5 dl olívaolaj
2 evőkanál frissen facsart limelé
lilahagyma (elhagyható)
Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Grillezd a csirkecombfiléket mindkét oldalukon addig, amíg teljesen át nem sülnek, majd miután kihűltek, kockázd fel őket. Forgasd össze a zöldsaláta-keveréket a mangóval és az avokádóval (opcionálisan a lilahagymával). Öntsd rá az olívaolajat és a frissen facsart lime levét. Sózd és borsozd ízlés szerint. Add hozzá a grillezett csirkehúst a salátához, majd óvatosan keverd össze.
Uborkás-paradicsomos saláta joghurtos öntettel

Hozzávalók:
2 db közepes méretű kígyóuborka
2 db közepes méretű paradicsom
1/2 vöröshagyma
Kb. 1,5 dl görög joghurt
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Az uborkát és a paradicsomot vágd fel szeletekre vagy kockákra, majd helyezd egy nagy tálba. Vágd fel vékony szeletekre a vöröshagymát, majd tedd az uborkára és a paradicsomra. A görög joghurtot keverd össze a friss citromlével és az apróra vágott petrezselyemmel, ezután sózd és borsozd ízlés szerint. Az öntetet locsold a salátára, majd alaposan keverd össze. Hűtsd le a salátát a hűtőszekrényben kb. 30 percig, majd tálald.
További életmóddal kapcsolatos tartalmainkat itt találod. Ha tetszenek a cikkeink, kedvelj és kövess minket Facebookon.